Mikrokapcsolók autókulcsokba, távirányítókba.

Az autókulcsok és távirányítók egyik alapvető alkotóeleme a nyomógombos mikrokapcsoló. Minden alkalommal, amikor lenyomjuk a slusszkulcs vagy távirányító gombját, a burkolat alatt található néhány milliméteres kis kapcsoló, vagyis a mikrokapcsoló aktiválódik. A mikrokapcsolók élettartama néhány ezertől akár néhány tízezer lenyomásig terjedhet. Tehát, minden ajtónyitás – zárás során ezek a kapcsolók zárják az áramkört és teszik lehetővé a centrálzár működését. Fontos tudni, hogy az élettartamuk véges, és néhány ezer lenyomás után elhasználódhatnak.

A jó hír az, hogy ezek a mikrokapcsolók szinte az egyetlen cserélhető alkatrészei az autókulcsok, távirányítók elektronikájának. Ha észleled, hogy a kulcsod mikrokapcsolója meghibásodott, ne aggódj, könnyedén cserélhetők. Cseréjük előtt fontos ellenőrizni a meglévő mikrokapcsoló paramétereit, beleértve a szélességet, hosszúságot, magasságot és a lábak számát. Ezek az adatok megtalálhatók a termékleírásokban, így könnyen kiválaszthatod az igényeidnek megfelelő mikrokapcsolót. Ne feledd, hogy kisebb méretű eltérések elfogadhatóak, így akár fél milliméteres különbségek is megengedettek.

Mind a(z) 13 találat megjelenítve

Hogyan cserélj mikrokapcsolót?

Először is ha teheted bízd szakemberre (akár ránk is), akinek van megfelelő felszerelése hozzá. Szükséges felszerelések közzé tartozik az állítható hőmérsékletű asztali forrasztóállomás, kiforrasztóállomás, ónszívó, folyasztószer, minőségi forrasztóanyag - ami általában 0,3 - 0,5 mm vastag forrasztóhuzal.

Ha minden szükséges felszerelésed megvan akkor fogj hozzá. Hogyan csináld? Hozzákezdés előtt ide kattintva nézz meg néhány videót a forrasztásról.